El centre de Formació Forestal Especialitzada ha celebrat el seu 10è aniversari. En l’acte hi ha participat la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, els diputats Valentí Junyent i Jordi Fàbrega, juntament amb l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, la presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Rosa Vestit i el director del centre i alcalde de Vidrà, Josep Anglada.

Conesa ha expressat la importància del centre, impulsat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, que al llarg d'aquests deu anys, ha format a tantes persones en un aspecte clau com és la gestió de l'espai natural.

La presidenta també ha assenyalat la importància que aquesta formació especialitzada té per al territori, per tal de poder atendre totes les demandes que requereixen els espais naturals del país. En aquesta línea, Conesa ha remarcat que la gestió forestal és un ofici professional que s'ha de recuperar, i que és de vital rellevància en aspectes com l'ús de la biomassa forestal com a font energètica, i per la qual hi aposten cada dia més municipis.

Precisament aquest és un cicle -ha assenyalat Conesa- que anirà endavant i en el que la Diputació hi treballa en diverses línies, com és l'impuls de centrals de biomassa, la preservació dels espais naturals i la professionalització d'aquestes persones perquè aquests espais tinguin l'atenció que es mereixen.

En l’acte de celebració del 10è aniversari, s’ha inaugurat el simulador de tensions i compressions, un mètodo innovador per ensenyar als alumnes i professionals la tala d’arbres tombats o arrencats.

En aquests 10 anys d’activitat, el Centre de formació forestal especialitzada ha format a més 2.200 persones i ha realitzat un total de 276 cursos de formació, el 85% d’aquests dirigits a persones i empreses del sector forestal.

Per altra banda, el CFFE ha realitzat 245 examinacions de NPTC City &Guilds o ECC, des de l’any 2007 fins a desembre de 2015.