Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya visita El Bisaura i apadrina el conveni de col·laboració entre el Centre de Formació Forestal Especialitzada i el Centre de la Propietat Forestal de Catalunya.

 
La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya, l’Honorable Sra. Teresa Jordà i Roura ha visitat aquest dimecres 31 d’octubre el territori del Bisaura. La visita ha començat al municipi de Vidrà on, juntament amb una comitiva d’alcaldes i alcaldesses del Bisaura, el President del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i la vicepresidència del Centre de la Propietat Forestal de Catalunya, han debatut sobre boscos, territori i sobre el futur del sector forestal de Catalunya.
 
A continuació, s’ha realitzat una visita al Centre de Formació Forestal Especialitzada ubicat al Parc del castell de Montesquiu on la consellera ha apadrinat la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Centre de la Propietat Forestal de Catalunya i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura (Centre de Formació Forestal Especialitzada). El conveni ha de permetre el treball conjunt per a contribuir a la dignificació i la professionalització del sector, mitjançant la millora de l’oferta formativa del CFFE introduint aspectes referents a la interpretació dels IOF, Plans Tècnics de Gestió i Millora Forestal i Plans Simples de Gestió Forestal, a la gestió silvícola innovadora i la certificació PEFC, entre d’altres.
 
Per finalitzar s’ha realitzat una visita guiada a les instal·lacions del Centre de Formació Forestal Especialitzada.
 
El Centre de Formació Forestal Especialitzada del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, treballa per la dignificació i professionalització del sector forestal i de les persones treballadores de bosc mitjançant la formació. Fins aleshores, el CFFE ha format a més de 2.600 persones, el 85% d’aquestes professionals del sector forestal.
El Centre de Formació Forestal Especialitzada és un dels centres de Catalunya que ofereix la formació perquè els alumnes puguin obtenir el carnet europeu de motoserra. El seu director, Josep Anglada i Dorca, ha posat de relleu la importància de la formació per “dignificar el sector” i ha reclamat la implicació de les administracions per tal d’impulsar l’ECC i donar suport perquè tothom del sector pugui accedir a una formació de qualitat que millori la seguretat i l’eficiència dels treballadors i les empreses del sector.
 
En l’acte hi ha participat:
- Sra. Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya
- Sr. Josep Anglada, alcalde de Vidrà i director del Centre de Formació Forestal Especialitzada
- Sr. Elisabet Ferreres, alcaldessa de Montesquiu
- Sr. Camil Adam, alcalde de Santa Maria de Besora
- Sra. Jana Locher, alcaldessa de Sora
- Sr. Manel Romans, president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
- Sr. Josep Maria Vila d’Abadal, vicepresident primer del Centre de la Propietat Forestal de Catalunya
- Sr. Juan Luís Abián, director gerent del Centre de la Propietat Forestal
- Sr. Josep Mas, responsable de l’Oficina de la delegada del Govern a la Catalunya Central
 
Data d’enviament de la nota de premsa: 31 d’octubre de 2018
+Informació:
938 592 226
Centre de Formació Forestal Especialitzada