El secretari d'ocupació i relacions laborals de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio, ha visitat aquest matí el Centre de Formació Forestal Especialitzada. La visita, en la qual també han participat alcaldes i alcaldeses de la zona així com els responsables del Centre de Formació, ha servit al secretari per conèixer de primer mà les possibilitats que ofereix el sector forestal en termes d'ocupació, sobretot després que el treballador o treballadora s'hagi format per tal de poder executar millor les seves tasques.

Així doncs, durant la visita s'ha analitzat els continguts del cours d'Aprofitaments Forestals atorgat pel Servei d'Ocupació de Catalunyaal CFFE i en el qual des del passat mes de desembre, 20 persones ja s'estan formant per millorar la seva ocupabilitat en el sector.

El sr. Joan Aregio també s'ha interssat per conèixer la capacitat de generació d'ocupació per part de les empreses del sector i sobre la possibilitat de fer un reconeixement de competències d'aquest mercat de treball, normalitzant d'aquesta manera la capacitat tècnica dels operaris forestals amb experiència però sense formació demostrable. 

Durant la visita, des del CFFE també s'ha fet ènfasi a la feina que falta fer per la millora i la dignificació del sector forestal, prenent d'exemple la realitat nord europea, que el Centre de Formació Forestal coneix de primera gràcies a la seva feina en l'àmbit internacional.